Home > February 2010 > Fredagen den 12 februari 2010

Fredagen den 12 februari 2010

Idag deltog jag och Michelle, en kollega, vid mötet i Salima som behandlade the Targeted Nutrition Program. Salima ligger 500 höjdmeter lägre än Lilongwe och det var en tryckande värme i den lilla enkla lokalen. Det mesta var rätt intressant och bland annat rapporterades det om statistik från olika delar av landet där OTP (Outpatient Therapeutic Programme), NRU (Nutrition Rehabilitation Unit) och SFP (Supplementary Feeding Programme) är aktiva.

I bildväg fortsätter jag på mitt trädgårdstema då kom att tänka på Panorama funktionen i min kamera som låter mig ta breda bilder.

Här ser vi framsidan av vår trädgård med den stora, tröga skjutporten till vänster i bild och den höga muren som löper runt varje hus här i kvarteren.

Panorama_framsidan

Denna bild visar baksidan av huset med trädgårdslandet som jag igår fotograferade i vänster hörn. Det andra trädgårdslandet med majs syns höger i bild. Strax till vänster om detta har vi ett litet bestånd av Bambu som Hannes använde då han tillverkade en ram till sitt myggnät över sängen. Vi ser också, i den högra halvan av bilden, en av de avloppstankar som finns på tomten då vi har enskilt avlopp utan anslutning till kommunalt avlopp. Vet inte om det finns kommunalt avlopp..? isåfall troligtvis enbart i de mest centrala och nyligen uppförda stadsdelarna. 

Panorama_baksidan2

Här är också baksidan men med huset i bild.

Panorama_baksidan

Några föräldrakurser finns inte i Malawi så vitt jag vet. Kanske är de inte lika dumma som vi i Sverige.

Categories: February 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.