Home > February 2010 > Torsdagen den 4 februari 2010

Torsdagen den 4 februari 2010

Det har hänt mer än en gång att folk frågat mig om jag vill gifta mig med deras dotter. Först tror jag att de skojar men sen inser jag att de menar allvar. För två dagar sedan frågade Miriam, receptionisten här på FAO-office om inte mina föräldrar skulle vilja adoptera hennes son. Jag svarade bara att de har haft nog med mig och de vill inte uppleva en mardröm till :)

Jag tror att folk i utvecklingsländer upplever en stark social orättvisa jämfört med oss i väst. Ibland tror jag också att de har lite väl höga tankar om mer utvecklade länder.

The Happy Planet Index 2009 rangordnar länder avseende mål om lång livslängd, högt välbefinnande och låg miljö belastning.

http://www.happyplanetindex.org/

http://en.wikipedia.org/wiki/Happy_Planet_Index

På plats 1-3 finner vi Costa Rica, Dominikanska republiken samt Jamaica. Sverige kommer på plats 53 och Malawi på plats 107. Så kanske är det i Costa Rica man ska bo?

Kolla in Malawis motsvarighet till vår matcirkel, de sex livsmedelsgrupperna. (The six food groups).

1. Stapelföda (staples) 2. Animaliskt (animal products) 3. Baljväxter (legumes) 4. Grönsaker (vegetables) 5. Frukt (fruits) 6. Matfett (fats and oils)

the six food groups

the six food groups irl

I Sverige har vi delat in matcirkeln i sju delar. 1. Frukt och bär 2. Grönsaker 3. Potatis och rotfrukter 4. Bröd, mjöl och gryn 5. Matfett 6. Mjölk och ost 7. Kött fisk och ägg.

matcirkel slv

Categories: February 2010 Tags:
 1. tim
  February 5th, 2010 at 20:56 | #1

  gott emil ett sken äktenskap och en fullvuxen adoptivson är ju precis vad du ska ha!! Kan ju bli hur kul somhelst. Och går det inte vägen så kan du få adoptera mig nästan helt gratis. jag kräver bara en någerlunda platt yta att sova på, två och ett halvt mål mat om dagen, och en pall kaffe i veckan. Oj jag glömde ju nästan jag behöver ett nytt rep också, å en ask salta katten.

 2. Görel Silenhag
  February 5th, 2010 at 17:45 | #2

  Du har inte varit en mardröm Emil! Du är den bästa son en förälder kan ha och vi är jättestolta över dig! Kramar från mamma!

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.