Home > February 2010 > Tisdagen den 2 januari 2010

Tisdagen den 2 januari 2010

Så vitt jag kan minnas har jag glömt berätta att Presidenten (Bingu wa Mutharika) ska gifta sig, 76 år gammal. Den 14 februari förlovar han sig med Calista Chapola Chimbombo och bröllopet sker den 1 maj 2010.

_47158296_comp

Jag kan inte lova att bilden ovan år en nytagen bild av presidenten då de ofta används bilder på honom när han var yngre.

Calista är änka och närmar sig åldern 50 (in her late 40s enligt medierna) Hon arbetade inom presidentens ministär 2004 och är idag en framstående medlem av det regerande partiet ”the Democratic Progressive Party” som bildades av presidenten i början av 2005.

Presidentens första fru, Ethel, gick bort i cancer 2007.

Familjen där jag bor, Jessie och Trésor, har bekanta i USA som de skickar varor till ett par gånger per år. Nu är det dags igen och de ska bland annat skicka torkad fisk, Usipa som är en liten fisk som fångas i Malawisjön för att sedan torkas hel. Den är mer vanlig i de lägre samhällsklasserna som tillreder den på flera sätt, en del maler det till mjöl som de sen kan berika grötar med etc. Det luktar hemskt och jag tror att det för mig skulle ta ett tag att vänja sig vid smaken.

Usipa

Categories: February 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.