Home > Januari 2010 > Lördag och söndag den 30-31 januari 2010

Lördag och söndag den 30-31 januari 2010

Helgen har gått i rörelsens tecken. Jag börjar äntligen få tillbaka den uthållighet och kondition som normalt låter mig njuta av så många påhitt. En fantastisk frihetskänsla att känna få begränsningar för vad som är möjligt. Jag tror det var en kombination av återkommande sjukperioder samt höjdskillnaden (Lilongwe 1050 meter över havet)som gjorde att jag var så svag de första månaderna.

Innebandyn går bara bättre och vi orkar nu alla att springa som outtröttliga hundar. På söndagen beslutade Juha, Riikka och jag att cykla till Bunda mountain, vandra upp till toppen och cykla hem igen. Det är en mycket roligare upplevelse att cykla istället för att ta bilen då man får se så mycket mer av miljön.

Det var 18 kilometer till stadens utkant och vi cyklade genom de fattiga stadsdelarna. Efter vägspärren svänger man av väg M1 nästan meddetsamma för att cykla den sista sträckan på landsväg genom mindre byar.

Ved på cykel

Vid Bunda Mountain kom det genast två barn springandes genom majsfälten för att tigga pengar. De talade ingen engelska men vi lyckades förmedla att de kunde vakta cyklarna och få en slant när vi kom tillbaka.

Men vi fick bara vara ifred fem minuter innan nästa barnskara kom springandes, denna gång ytterligare två pojkar. Vad de brukar göra (både vuxna och barn) är att följa efter en för att visa vägen och sen tigga pengar vid dagens slut. Men vi visste vart vi skulle gå och försökte skicka hem dem men det är sällan man lyckas med det. På toppen fanns det ovanligt många som bad högljutt, skrek ut sina jämringar etc. Ett kraftigt regnoväder kom in och sköljde över oss men vi kurade ihop oss under min Tarp bredvid toppmärket.

Toppen av Bunda Mountain

Vi under tarpen

Jag under tarpen

Efter en rejäl åskknall beslutade vi oss för att flytta 20 meter till lägre terräng…

Smågrabbarna dansade sig sedan ner från berget vilket kan ses i detta videoklipp.

Pojkarna som vaktade våra cyklar fick en slant men de två andra pojkarna som bara följt efter oss fick inget då vi inte vill uppmuntra till det mycket besvärande beteendet att följa efter folk. Efter några timmar var vi hemma igen, totalt var det 70 kilometer cyklande, trevlig helg.

Categories: Januari 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.