Home > Januari 2010 > Tisdagen den 19 januari 2010

Tisdagen den 19 januari 2010

Fick ett plötsligt sug efter att lite mer systematiskt fördjupa mig i matkulturen i Malawi. Hittills har jag inte haft tid men man har ju ändå upplevt en hel del från vardagen, dock inte tagit några anteckningar eller liknande.

Nsima (majsgröt) till exempel, den mest utbredda stapelfödan, har man ätit flera gånger. På vissa ställen så är Nsima det enda alternativet som serveras tillsammans med get, kyckling eller Chambo (fisk från Malawisjön)och grönsaker, och man äter som bekant med händerna.

Jag tror jag ska köpa på mig lite lokalt majsmjöl som för övrigt tillverkas på ett intressant sätt, måste ta anteckningar på det också. Inte för att jag gillar Nsima så mycket men det kan vara skoj att beskriva den viktigaste stapelfödan för mina vänner hemma i Sverige.

 På följande bild kokar Harriet Nsima till hundarna. Vet inte om det är en bra föda för hundar men det är så det fungerar i Malawi.

Harriet gör Nsima till hundarna

Harriet Tresor Emil

Categories: Januari 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.