Home > Januari 2010 > Torsdagen den 7 januari 2010

Torsdagen den 7 januari 2010

Då börjar Lilongwevardagen infinna sig igen. Skönt att vara ”hemma” igen efter Zambiaresan, hemma på ett ställe där man nu vet hur saker och ting fungerar vilket det i och för sig aldrig gör… fungerar alltså. Hade ett fetingströmavbrott idag. Normalt är det bara ett eller ett par område i staden som drabbas men idag var det nog hela Lilongwe.

Tröttnade på att sitta och rulla tummarna på kontoret utan att ha något att göra så jag åkte och handlade en del varor som jag behövde. Trafikljusens sken sken med sin frånvaro och på det två stora supermarkets som jag besökte fick man handla i svag belysning med diselgeneratorerna brummande utanför.

Internet fungerar inte där hemma på minst en vecka då Mitchell, som också bor i huset och som sköter och förser oss med internet, var tvungen att ta en reservdel från dosan på taket. Dessutom har internetanslutningen på kontoret blivit opålitlig av någon anledning. Lilongwe i ett nötskal alltså.

aaaaAAAAKaaa minibuuusss

I Lusaka träffade vi Sebastian, också från Lilongwe och tysk kompis till Hannes. Under den sista minibussresan hem till Lilongwe blev tristessen så utpräglad att vi började fotografera såkallade ”Funny faces”. Vi lyckades få till en glad stämning i bussen och en del ställde upp på fotografering.

funny face bright

funny face Hannes

funny face rules

funny face Sebastian

funny face Mr

funny face little girl

funny face old guy

funny face Emil

Funny face outside bus

Categories: Januari 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.