Home > Januari 2010 > Torsdagen den 21 januari 2010

Torsdagen den 21 januari 2010

 Som bekant har jag två vänner i Rom som också volontärarbetar inom FAO, på huvudkontoret där.

Elinors blogg här.

Emma blogg här.

Det har beklagat för mig att de inte finns havregryn i Rom. Precis som jag är de havregrynsslavar, speciellt på morgonen. Ett livsmedel som smakar bra, är billigt, har bra näringsinnehåll och man kan variera i oändlighet med olika frukter och tillbehör.

Vi har havregryn i Malawi (se bild) importerade från Sydafrika som många andra livsmedel. 500 gram kostar 600 Kwacha (cirka 30 SEK).

Havregryn

Jag försöker alltid (dock utan att anteckna…) passa på att ta en enkel, snabb kostanamnes då jag träffar Malawier som tillhör de lägre samhällsklasserna, om de pratar engelska vill säga. Den största delen av befolkningen är ju fattiga så de tycker jag är konstig som äter havregryn. En limpa vitt formbröd kostar 150 Kwacha (cirka 7,50 SEK). Till frukost verkar väldigt många äta en eller två skivor bröd, oftast utan något på, och till de en kopp te. Sen arbetar de hårt fram till lunch. Jag undrar om jag hade klarat det…?

Categories: Januari 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.